Peugeot 308,Η απλότητα είναι η απόλυτη κομψότητα

το Peugeot 308 ανέδειξε αυτή την περίφημη ρήση του Leonardo da Vinci. Με τις καθαρές γραμμές, την τεχνολογία και την κομψότητα, το μοντέρνο στυλ αυτού του αυτοκινήτου αποδεικνύει ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη.

Καθαρές σχεδιαστικές γραμμές

Οι χυτές και αρμονικές γραμμές του Peugeot 308′ επιβεβαιώνουν την διακριτική του κομψότητα.

Ο ξεκάθαρος, σπορτίφ, αεροδυναμικός σχεδιασμός του νέου Peugeot 308 αμέσως αποπνέει την αίσθηση της απόδοσης και του μειωμένου βάρους που είναι σε ισορροπία με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ενός δυναμικού σπορ αυτοκινήτου: φαρδιά μετατρόχια, εντυπωσιακοί τροχοί που αναδεικνύουν το αμάξωμα, χρωμιομένη γρίλια ψυγείου και υπερυψωμένο πίσω τμήμα.

Ποιοτική υπεροχή

Κάθε λεπτομέρεια στο νέο Peugeot 308 έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Κάθε λεπτομέρεια στο νέο Peugeot 308 έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη προσοχή. Από τα αρχικά στάδια σχεδιασμού, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην καθαρότητα των γραμμών. Τόσο η εμπρός όσο και η πίσω ταυτότητα των φωτιστικών σωμάτων ταιριάζει με τα φλας LED που βρίσκονται στους πλευρικούς καθρέφτες, αντανακλώντας την απόλυτη σχεδιαστική ισορροπία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του αμαξώματος. Τέλος, η χρωμιωμένη μάσκα και το σχήμα της πέμπτης πόρτας είναι δύο ακόμα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην εικόνα ποιότητας του νέου Peugeot 308.

Δυναμική οδική συμπεριοφορά

Το νέο Peugeot 308 αποτελεί καρπό της πλούσιας εμπειρίας της μάρκας και της τεχνογνωσίας όσον αφορά την οδική συμπεριφορά και προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία δυναμικής οδήγησης.

Το νέο Peugeot 308 με τις σχεδιαστικές του γραμμές, τις compact διαστάσεις και το χαμηλό κέντρο βάρους διακρίνεται για την αεροδυναμική του συμπεριφορά. Οι συντελεστές Cx και SCX έχουν τιμές που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ πριν σε αυτή την κατηγορία, ξεκινώντας από 0,28 και 0,63 αντίστοιχα

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η ενεργή συμβολή στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και κατά συνέπεια στις εκπομπές CO2.

Με αυτό το μοντέλο, η μάρκα πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα στη βελτιστοποίηση της άνεσης και της οδικής συμπεριφοράς για μια απαράμιλλη οδηγική απόλαυση .

Peugeot i-Cockpit

Στη θέση οδήγησης του νέου Peugeot 308, ο οδηγός βρίσκεται στο κέντρο ενός πρωτοποριακού και άνετου “πιλοτηρίου” που το χαρακτηρίζει ένας εξαιρετικά έξυπνος, καινοτόμος σχεδιασμός: το Peugeot i-Cockpit.

Η κομψή εσωτερική σχεδίαση διαθέτει ένα καθαρό, ανάλαφρο εμπρός τμήμα με ελάχιστα ορατά κουμπιά και εξαιρετικής ποιότητας υλικά, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Η μινιμαλιστική αυτή εμφάνιση είναι κάτι εντελώς καινοτόμο και μοναδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου, το νέο Peugeot 308 ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο εσωτερικό της Χρονιάς 2013 από επιτροπή από εμπειρογνώμονες και μανιώδεις λάτρεις του αυτοκινήτου από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη μόδα, το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης. Αυτό το βραβείο αποτίει φόρο τιμής στο νέο Peugeot 308 για την πρωτοτυπία, τη νεωτερικότητα και τη συνολική ποιότητα του Peugeot i-Cockpit, τον ξεχωριστό χαρακτήρα των σχεδίων για το εσωτερικό της Peugeot. Με την αψεγάδιαστη, καθαρή του εμφάνιση και το καινοτόμο, έξυπνο πιλοτήριο, το νέο Peugeot 308 κέρδισε την καρδιά της κριτικής επιτροπής.

Το τιμόνι μικρών διαστάσεων, ο ψηλά τοποθετημένος πίνακας οργάνων (head-up), η οθόνη αφής 9.7’’ και η κεντρική κονσόλαπ ροσφέρουν στους επιβάτες και τον οδηγό μία ασύγκριτα υψηλής ποιότητας απολαυστική εμπειρία.

Απόδοση

Το νέο Peugeot 308, ελαφρύτερο κατά 140 κιλά, είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες αύξησης της απόδοσης…

Ο νέος PureTech τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης

Στο νέο 1,2L PureTech 130 S&S Peugeot 308 i παρουσιάζεται για πρώτη φορά ο νέος PureTech τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων EAT6 i (Efficient Automatic Transmission 6). Αυτός ο συμπαγής, σπονδυλωτός κινητήρας είναι το απόσταγμα τεχνολογίας αιχμής και απόδοσης.

Τεχνολογία BlueHDi

BlueHDi είναι η επίσημη ονομασία τωνEuro 6 κινητήρων diesel της μάρκας. Αυτή η τεχνολογία μειώνει δραστικά το NOx (κατά περισσότερο από 90%), τις εκπομπές CO22Το νέο Peugeot 308 είναι διαθέσιμο με δύο τύπους κινητήρων BlueHDi: Τον 1.6 BlueHDi 100 με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τον 1.6L BlueHDi 120 με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

EAT6 Σύστημα Μετάδοσης

Το αυτόματο 6-σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) έχει σχεδιαστεί για να μειώσει δραστικά τις εκπομπές CO2 και εξασφαλίζει τόσο την εξαιρετική ομαλότητα στις αλλαγές όσο και την κορυφαία οδική συμπεριφορά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ